Sinterklaas terugblik

maart 20, 2023

De Speelgoedbank in Heerenveen heeft weer een drukke periode achter de rug. Voor alle 350 kinderen die zich hebben aangemeld is een sinterklaasverrassing ingepakt. Zij krijgen zaterdag 3 december een tasje met cadeautjes thuisgebracht in samenwerking met de Lions 2.0 uit Heerenveen. In totaal zijn er zaterdag 18 hulpen van Sinterklaas onderweg om speelgoed rond te brengen naar de kinderen die nog op de basisschool zitten (maximaal 12 jaar).

In vier weken tijd is veel werk verzet door de 12 vrijwilligers van de Speelgoedbank. Van het uitzoeken van tweedehands speelgoed bij Omrin tot het zoeken van sponsoren voor nieuw speelgoed. Zo hebben wij via Zwanenburg Projecten nieuw speelgoed mogen ontvangen voor álle 350 kinderen. In het weekend en de avonduren werden de tasjes gevuld met een knuffel, tweedehands speelgoed en dit jaar dus ook voor ieder kind een nieuw stuk speelgoed.

Alle kinderen die in de Sinterklaasperiode een tasje krijgen van de Speelgoedbank mogen volgend jaar zelf vier keer langskomen om speelgoed uit te zoeken. De laatste zaterdag van de maand is de Speelgoedbank aan de Van Helomalaan 2a geopend voor de gezinnen die moeten leven van het minimumniveau en zijn aangesloten bij Stichting Leergeld en de Voedselbank.

SpeelgoedbankHeerenveen

©2022 SpeelgoedbankHeerenveen