“Lief gebaar” initiatief van KRO-NCRV

mei 19, 2023

Radiopresentatoren van KRO-NCRV komen in mei met het initiatief Lief gebaar in actie voor mensen in armoede in Nederland. Maar liefst één op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen die allesbehalve een zorgeloze jeugd hebben.

Gijs Staverman wil hiervoor iets betekenen: ‘Toen ik mijn kinderen Milan en Liya vroeg: ”Wat kunnen wij doen voor deze kinderen?”, was de keus snel gemaakt: speelgoed doneren.’

‘Tijdens Lief gebaar roep ik de luisteraars van Gijs 2.4 op ook speelgoed te doneren en te brengen naar een speelgoedbank in de buurt.

Heb jij speelgoed (over)? Je maakt hier kinderen die in armoede leven ontzettend blij mee. Het speelgoed lever je gemakkelijk in bij een van de inleverpunten bij jou in de buurt.’

Omdat de magazijnen overvol zitten en wij van het Hospic te horen hebben gekregen dat wij moeten vertrekken per 1 juli 2024. Kunnen wij op dit moment geen speelgoed aannemen.

Wilt u speelgoed doneren denk dan ook aan St. Moaie Dei met hun kleding en weggeefwinkel ‘Foar Elkoar Sjop’ aan de Kuinder 2a in Oudeschoot of de andere Speelgoedbanken Friesland zoals die in Sneek: www.speelgoedbankfriesland.nl. Speelgoedbank Leeuwarden heeft momenteel een inname stop omdat ze opzoek zijn naar een nieuwe locatie voor de Speelgoedbank.

SpeelgoedbankHeerenveen

©2022 SpeelgoedbankHeerenveen